Svečano predstavljanje aktivacija recan Fondacije u 2018. godini i prezentacija „X-O“ magic boxa

Recikliranje postaje sve aktuelnija tema poslednjih godina, naročito kako se Srbija približava EU regulativi u oblasti zaštite životne sredine. Sortiranje i recikliranje otpada je moralna, ali sve više i pravna obaveza kako pojedinaca, tako i kompanija ali i festivala koji često generišu preveliku količinu otpada u samo par dana. Kampanja „Svaka limenka se računa“ i Solagro tim već duži niz godina pokušavaju da reciklažu učine atraktivnom i na taj način animiraju posetioce festivala i drugih događaja da aktivno učestvuju u reciklaži. Upravo iz tog razloga, Solagro tim je razvio najnoviji projekat XO MAGIC Box, koji je ujedno i super zanimljiva igrica koju svi znamo – XO, koji igrate reciklirajući limenke, a sa druge strane to je i kontejner za limenke. XO MAGIC Box je jedinstvena po tome što spaja zabavu i reciklažu, a to je najneophodnije na muzičkim Festivalima koji sve više žele da budu na strani zaštite životne sredine i učine što je više moguće aktivacija kako bi njihov festival imao što manji negativan uticaj na okruženje.
Pored predstavljanja XO Magic box-a na događaju ćemo predstaviti poslednji umetnički projekat recan Fondacije Pixelata – mural od šest metara gde svaka upotrebljena limenka čini jedan piksel u umetničkoj slici.
Agenda:
12:00 – registracija
12:30 – početak programa, govore: Jelena Kiš (Recan fondacija), Nemanja Komatović (Recan fondacija), Nemanja Janić (Solagro Team)
13:00 – posluženje, koktel, druženje, testiranje igrice
Svoje prisustvo na događaju možete da potvrdite na linku:
“recan” Fondacija je osnovana 2005. godine od strane Ball pakovanja Evropa kao neprofitna organizacija sa ciljem da promoviše značaj zaštite životne sredine, posebno među mlađom populacijom, da učvrsti svest o potrebi reciklaže limenki kod potrošača, kako bi postao naučen i konačno uobičajen model ponašanja.
Na preko 140 događaja promovisali smo reciklažu limenki za preko 3 miliona ljudi. Naša školska mreža broji preko 430 škola u Srbiji, i na kraju svake školske godine nagrađujemo najvrednije škole. Takođe pružamo i projekat besplatnog prikupljanja limenki u ugostiteljskim objektima, kancelarijama i domaćinstvima. Naša mreža obuhvata preko 700 lokacija. Do sada smo sakupili više od 55 tona limenki.
Solagro Tim je domaći startap se bavi stvaranjem i implementacijom novih rešenja u oblasti reciklaže ambalažnog otpada. Kroz inovativan pristup i „gejmifikaciju“ procesa reciklaže Solagro kreira sistem koji motiviše ljude da recikliraju čineći ga dostupnim za svakoga.