Šta radimo

Cilj kampanje Svaka limenka se računa je da reciklažu na raznim festivalima, biciklijadi ili roštiljadi osmisli tako, da vam bude pravo zadovoljstvo da reciklirate!

Da li ste možda čuli da možete vežbati na biciklu, a pri tome učiniti mnogo za našu planetu? Jeste, naravno, ali ovaj put možete biti duplo korisni za planetu, tako što ćete reciklirati! Samo se javite našim timovima i reciklirajte Vašu limenku na našem specijalnom RECIKLU!  Reciklažom samo jedne jedine limenke štedite energiju da vaš TV radi 3 sata!

Mi smo naše kante postavili na točkove jer hoćemo da prikupimo limenke i na najzabačenijem delu festivala! Naši aktivisti tako mogu da kruže po festivalima i raznim događajima jer zna se dobro da je naš moto „Svaka limenka se računa“!

A za sve one festivale koje žele da budu ekološki, a imaju jako puno limenki – imamo rešenje- prese za limenke u koje mogu stati bar 2000 komada limenki. Ne treba zaboraviti da prema istraživanjima posetilaca na najvećim evropskim festivalima njih 87 % misli da je otpad najveći ekološki problem i njih 85% je odgovorilo da bi reciklirali ukoliko bi imali dostupne kante. Takođe 90% posetioca misli da organizatori festivala imaju najveću odgovornost da festival učine „zelenim“. Zato mi nudimo rešenje, tu je naš tim da reši problem limenki!

 

Imamo bogato iskustvo i u deset godina postojanja smo reciklirali na 122 događaja, a promovisali smo reciklažu za 2,5 miliona ljudi i pri tome prikupili 3 571 420 komada limenki.