2Hot4Stage Fest

2Hot4Stage Fest je najveći regionalni hiphop festival koji je održan u Belexpo centru od 29. februara do 1.marta. Fest predstavlja najvažniji događaj u godini za sve regionalne umetnike svih Hip Hop delatnosti na jednom mestu.

Ovogodišnji festival nosio je ime “uLIČNA KULTURA” i isticao važnost u doprinosu pojedinca za zajednicu, odrazu lične kulture i svojevrsnog pečata koji svako od nas ima, ali i odgovornosti koju umetnička individua nosi sa sobom utičući svojim delom, radom i primerom na publiku i buduće naraštaje.

Petak, subota i nedelja bili su u znaku “uLIČNE KULTURE”. Peti 2Hot4Stage festival ponovo je okupio umetnike iz celog regiona, koji su i ovoga puta bili ujedinjeni oko promocije hip-hopa i street kulture. I svi su bili na vrhuncu zadatka!

Uživali smo u fenomenalnim nastupima plesnih grupa i freestyler-a, družili se sa najvećim sneaker kolekcionarima, ali i sa učesnicima aktivacija koje smo i ove godine pripremili za najveće ljubitelje patika. Pored dobre zabave,  reciklirali smo i limenke, a novac od recikliranih limenki biće doniran u humanitarne svrhe.

Ako ste bili na 2hot4stage, bili ste i #2hot4can!! Limenka, kao neizostavni simbol urbane kulture, bila je sveprisutna i na ovom festivalu.  Na društvenim mrežama smo imali zabavnu aktivaciju. Sve što je trebalo da uradite je: Zgrabite limenku, fotkajte se dok reciklirate, postujetete fotku na fb ili ig uz hashtag #2hot4can. Svi koji su to uradili, osvojili su nagradu – Filoco card holder!

Glavni cilj 2Hot4Stage FEST-a je da stvore prepoznatljiv događaj kao mesto za međusobno upoznavanje i povezivanje umetnika sa područja Balkana svih uličnih i hip hop delatnosti, kao i da izgrade platformu koja bi bila podrška mladima koji žele da se izraze koristeći neku od formi urbane subkulture bilo da su u pitanju ples, muzika, ili crtanje.

2Hot4Stage Fest